עוברים את חג החנוכה באופן בריא




באופן כללי הטיגון אינו מומלץ וגם אני נמנעת ממנו, אולם מי שבכל זאת החליט לטגן - כדאי לדעת ש:


- יש להביא את השמן לטמפרטורה גבוהה לפני הוספת המזון.


- שמן זית מכבישה קרה נוטה להתחמצן בתהליך הטיגון ולכן לא מומלץ.

שמן זית מזוכך לעומת זאת מתאים יותר, מאחר והוא עשיר בחומצות שומן חד בלתי רוויות, המקנות לשמן יציבות ומונעות יצירת חומרים רעילים.


- יש להימנע משריפת השמן, מאחר ותהליך זה יוצר חומרים רעילים. חום השריפה של שמן זית מזוכך הינו 220 מעלות. חום השריפה של שמן תירס, שמן חמניות ושמן קנולה הינו 160 מעלות. חום השריפה של מרגרינה הינו 140 מעלות ושל חמאה 110 מעלות. שימו לב שחום הטיגון צריך להיות 180 מעלות.


- זמן טיגון ארוך גורם למזון לספוג יותר שמן.


- ציפוי המזון בחלבון ביצה ימנע ספיגה מיותרת של שמן.


- ככל שהמזון מכיל כמות גדולה יותר של סוכר או מים, כמות השמן שתיספג תהיה גבוהה יותר.


- כאשר מוסיפים למזון המטוגן סיבים תזונתיים כמו שיבולת שועל (ניתן להוסיף לציפוי השניצל) המזון יספוג פחות שמן.


- מזונות עתירי עמילן כמו תפוחי אדמה יוצרים בתהליך הטיגון חומר הנקרא אקריל-אמיד. זהו חומר מסוכן ומסרטן.


מתכון ללביבות בטטה אפויות

מצרכים:

שמן זית מזוכך😊

3 בטטות

1 תפו"א

1 בצל קצוץ

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1 כוס ירק קצוץ שאוהבים (שמיר, פטרוזיליה, נענע וכו')

1 כוס שיבולת שועל דקה

מלח ופלפל

אופן הכנה:

מבשלים את הבטטות ותפו"א עד לריכוך (אני אוהבת לבשל עם הקליפה . הקליפה מעשירה את הטעם) מסננים, מקררים ומועכים לפירה.

מטגנים את הבצל ב 2 כפות שמן זית מזוכך עד להזהבה ומוסיפים גם אותו לפירה.

מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ויוצרים לביבות בעזרת ידיים רטובות.

מניחים על גבי נייר אפייה משומן מעט ואופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. (עד שמשחים טיפה)

ממתינים בסבלנות שהלביבות יתקררו מעט ואז מחלצים מהתבנית.


מאחלת לכם חג חנוכה מואר, טעים ושמח.


רוצים להתייעץ ולשמוע עוד... מוזמנים ליצור קשר

כרמן לב

נטורופתית והרבליסטית קלינית

ליווי לאורח חיים בריא





 כרמן לב - נטורופתית והרבליסטית קלינית

כתובת: הרי גולן 17/10 אשדוד

הטיפולים ניתנים בקליניקה, או בשיחת זום או בוואטסאפ

נייד: 052-5683733
מייל: Carmenl1960@gmail.com