ירקות ופירות בכל צבעי הקשת - משמעות הצבעים



הירקות והפירות מכילים תרכובות הנקראות פיטונוטריאנטים. התרכובות הללו נמצאות באופן טבעי בצומח ומתפקידם להגן על הצמח מפני מזיקים.

כשאנו אוכלים ירקות ופירות אנו מקבלים את שפע הפיטונוטריאנטים מהצומח והם מגנים על גוף האדם מפני רעלים ומסייעים בנטרולם.

לצבעוניות של הירקות והפירות ישנה תרומה אדירה לבריאותנו, והם מסייעים בחיזוק מע' החיסון, מניעת הזדקנות והגנה מפני מחלות.

הצבע האדום הנמצא בעגבניות ובפלפלים האדומים מכילים קרוטנואיד הנקרא ליקופן והוא מגן מפני מחלות לב, כלי דם ונזקים גנטיים.

הצבע הירוק שאנו מוצאים בירקות כמו כרוב, קולרבי, ברוקולי, סלרי ועלים ירוקים אחרים מעודדים תהליך של ניקוי רעלים מהגוף.

הצבע הלבן הנמצא בבצל, שום ובכרישה מכילים: אליצין וקוורציטין המחזקים את מע' החיסון ובכוחם להלחם בחיידקים לא רצויים.

הצבע הצהוב ירוק הנמצא בתרד, עלי לפת, אפונה ואבוקדו מכיל קרוטנואידים כמו לוטאין וזיאקסנטין החשובים לבריאות העין ומגנים מפני טרשת עורקים.

הצבע הכתום הנמצא בגזר, בטטה, דלעת מכיל אלפא ובטא קרוטן - חשוב לבריאות העור, העין ומחזק מע' חיסון.

הצבע הסגול-כחול הנמצא בסלק, פירות יער, כרוב סגול, חצילים וענבים מכיל אנטוציאנינים החשובים לבריאות המוח, למניעת דמנציה, לשמירה מפני קרישי דם ומעכבים תהליכי הזדקנות.

ההמלצה היא לשלב ירקות בכל ארוחה וחשוב לגוון בכל הצבעים על מנת להנות מכל היתרונות שיש לירקות והפירות להציע. השפעה גדולה ועוצמתית יותר נוכל לקבל כאשר נאכל כמה צבעים יחד.




 כרמן לב - נטורופתית והרבליסטית קלינית

כתובת: הרי גולן 17/10 אשדוד

הטיפולים ניתנים בקליניקה, או בשיחת זום או בוואטסאפ

נייד: 052-5683733
מייל: Carmenl1960@gmail.com