למי קראת בטטה?



לבטטה טעם מתקתק, מרקם קטיפתי וצבע כתום משמח. הצבע הכתום בבטטה הוא פיגמנט שמצוי גם בגזר ונקרא הבטא קרוטן ושייך למשפחת נוגדי החמצון הקרוטנואידים התורמים לבריאותנו. הבטא קרוטן הוא גם מקור עשיר לויטמין A התורם רבות למערכת החיסון ולמערכת הראייה כמו גם לתהליכי התמיינות תאים ושלמות תאי העור. הבטטה עשירה גם בסיבים תזונתיים המסייעים לעיכול תקין.


מתכון מנצח לבטטה בתנור

שוטפים/מקרפצים היטב את הבטטות עם הקליפה

חותכים ל- 2 לרוחבה

מפזרים בתבנית אפיה שמן זית, מלח, פלפל שחור, רוזמרין

מניחים את הבטטות עם החלק החתוך כלפי מטה על התיבול.

אופים בחום של 200 מעלות 40 דקות.



 כרמן לב - נטורופתית והרבליסטית קלינית

כתובת: הרי גולן 17/10 אשדוד

הטיפולים ניתנים בקליניקה, או בשיחת זום או בוואטסאפ

נייד: 052-5683733
מייל: Carmenl1960@gmail.com