חומוס - גרגר האושר



בחרתי לקרוא לחומוס גרגר האושר מכיוון שהוא עשיר בטריפטופן. הטריפטופן היא חומצת אמינו המשמשת כחומר גלם בייצור הסרוטונין במוח התורם למצב רוח טוב. הסרוטונין הוא מוליך עצבי המשפיע על התאבון, מצב הרוח ויכול לסייע במצבי דיכאון, חרדות ובעיות נפשיות אחרות.

החומוס או החימצה התרבותית היא אחת הקטניות העתיקות ביותר. גרגרי החומוס עשירים בחלבון, בסיבים תזונתיים, ברזל, סידן, אבץ נחושת ועוד מינרלים חיוניים התורמים לבריאותנו.

החומוס עשיר מאוד בחומצה פולית התורמת לבניית הד.נ.א.

החומוס גם תורם לתחושת שובע למרות שאינו מכיל שומן. יש בו סיבים תזונתיים בשפע ולכן הוא שומר על תחושת שובע לאורך זמן.

ניתן להוסיף גרגרי חומוס לסלט או להכין ממרח ביתי בקלי קלות.


ממרח חומוס ביתי

משרים כמות גדולה של חומוס למשך לילה. מסננים מהמים ומבשלים עד לריכוך ללא שום תוספת של מלח או סודה לשתייה.

מחלקים למנות ומקפיאים (ניתן לשמור עד חודשיים במקפיא)

ניתן בכל פעם להוציא מנה ולהכין ממרח במעבד מזון.

יש להוסיף

מיץ מחצי לימון

2 שיני שום

מלח

טחינה לפי הצורך

נשמר יומיים-שלושה במקרר.


מתכון לכדורי פלאפל אפויים ומופלאים בקלי קלות

500 גר' חומוס מושרה ל- 24 שעות

2 חב' כוסברה

1 בצל גדול

3 שיני שום

1 כף קמח

1 שקית אבקת אפייה

2 כפיות מלח

פלפל שחור

כפית כמון

1 כף שמן זית

2 כפות טחינה

טוחנים הכל במעבד מזון ויוצרים כדורי פלאפל בעזרת ידיים רטובות

מניחים על נייר אפיה שרוסס קודם במעט שמן זית ואופים 20 דקות בחום של 200 מעלות.

 כרמן לב - נטורופתית והרבליסטית קלינית

כתובת: הרי גולן 17/10 אשדוד

הטיפולים ניתנים בקליניקה, או בשיחת זום או בוואטסאפ

נייד: 052-5683733
מייל: Carmenl1960@gmail.com