הנסיכה והעדשה




מכירים את הסיפור מאת הסופר הנס כריסטיאן אנדרסן המספר על נסיך שחיפש כלה ובסופו של דבר מצא את המיועדת בגלל עדשה קטנה?

ובכן, לא על זה באתי לספר... אלא על הסיבות הטובות שיש לנו להעשיר את התזונה שלנו בעדשים בכל מני צבעים.

העדשים עשירים בחלבון, הם מקור טוב לברזל, מגנזיום ומינרלים נוספים. הם ידועים בזכות העובדה שהם מפחיתים רמות כולסטרול רע. העדשים משפרים זרימת דם תודות לריכוז המגנזיום. אין בהם שומן והסיבים שבהם מקנים תחושת שובע שנשמרת לאורך זמן ולכן הם אידיאלים לשמירה על משקל תקין.


עדשים מצויים להכנת ממרחים או כתוספת לסלט.

מתכון לממרח עדשים

1 כוס עדשים כתומות, מבושלות ומסוננות ממי הבישול

1 כף שמן זית

1 שן שום

מיץ מחצי לימון

מלח ופלפל

1/2 כפית כמון

טוחנים במעבד מזון

ומנגבים בסיבוב

 כרמן לב - נטורופתית והרבליסטית קלינית

כתובת: הרי גולן 17/10 אשדוד

הטיפולים ניתנים בקליניקה, או בשיחת זום או בוואטסאפ

נייד: 052-5683733
מייל: Carmenl1960@gmail.com