
ובכן, הסיבה לכך היא שהשוקולד ממכר מאחר והוא מכיל פנילאתילאמין המיוצרת על ידי חומצה אמינית בשם פנילאלנין, המשמשת כמוליך עצבי במוח האנושי ומתפקדת בתור ממריץ עצבי. התרכובת הזו נחשבת מעוררת וממכרת, משפרת מצב רוח וגורמת לנו להרגיש רגועים, שמחים ומאוהבים. החומר הזה מווסת מצבי רוח, סטרס וריכוז וגם מגביר את הליבידו.
בשוקולד ישנם חומרים המפעילים קולטנים לקָנָבינוֹאידים, הגורמים, בין היתר לרוגע.
צריכה קבועה ומתונה של שוקולד מסייעת לתפקוד הלב, ללחץ הדם ובריאות העצם.
השוקולד המומלץ ביותר לאכילה הינו שוקולד מריר עם 60-80% מוצקי קקאו לפחות, מאחר הוא מכיל פוליפנולים הנחשבים לנוגדי חמצון וחומרים נוספים המסייעים לתפקוד הלב, לאיזון לחץ הדם, שומר על תקינות וחוזק העצם ועל תפקוד מערכת חיסונית תקינה.
אז מומלץ ואף רצוי לאכול שוקולד, אך כמו בכל דבר - לא להגזים!